نکات قرآنی

"نکات قرآنی"
نکات قرآنی /علیرضایعقوبی سورکی
"وَاتَّقُواللهَ وَ آمِنُوا بِرَسولِهِ یُؤتِکُم کِفلَینِ مِن رَحمَتِهِ وَ یَجعَل لَکُم نُورَاً تَمشُونَ بِهِ وَ یَغفِر لَکُم"
(خدا را صیانت کنید و به رسولش ایمان آورید تا به شما دو بهره از رحمتش بدهد؛ نوری عطایتان کند که با آن سیر کنید و بپوشدتان!)
☆ دقت کن تا به وجه دیگری از معنا برویم. "وَاتَّقُوا" در اینجا پرهیز کردن معنا نمی دهد. چه اگر اینطور باشد یعنی از خدا پرهیز کنید! و این خلاف عقل و عشق و سلوک است. آن در اینجا حتی به معنای ترس هم نیست زیرا ترس خود فعل مجزا دارد... تقوا در این آیه به معنای اصلی اش یعنی حفظ و صیانت است. آیه می فرماید خدا را برای خودتان حفظ کنید. اگر خدا با توست، اگر خدا را داری، باید حفظش کنی! اگر معشوق را حفظ نکنی، ممکن است قهر کند و تو را رها کند! زیرا قهار هم هست! اگر حفظش نکنی، از دستش می دهی! خدا را با تسلیمی عاشقانه حفظ کن. در حدیث نبوی آمده؛ "اِحفِظِ اللهَ یَحفِظکَ" (خدا را حفظ کن تا حفظت کند)! و چون این شود؛ او دو بهره از رحمتش به تو عطا می کند. یک نعمت مضاعف. هدیه ای با دو کارکرد. نوری اعجاب انگیز و هوشمند که هم باعث سیر تو از جایی به جایی و از کیفیتی به کیفتی دیگر است و هم تو را می پوشاند "یَغفِر لَکُم"! در اینجا "یَغفِر" نیز به معنای اصلی اش یعنی پوشش و استتار است... ای دوست، در این وجه از معنا، این آیه از یک جهاز نوری و هوشمند خبر می دهد که با آن هم طی الارض و طی السماء ممکن است و هم دیده نشدن امکانپذیر است... و این امتیاز از آن کسانی است که خدا را محترمانه در خود و برای خود حفظ کنند و به رسول نورانی اش عقل فعال، ایمان داشته باشند...
نکات قرآنی /علیرضایعقوبی سورکی